Selidbe kućnih ljubimaca

Selidbe kućnih ljubimaca
Selidbe kućnih ljubimaca

Priprema kućnih ljubimaca za selidbu

Savetujemo da se posavetujete sa vašim veterinarom koji su koraci potrebni prilikom selidbe, kako bi ona prošla najbolje moguće. Pre svega vaš veterinar će vam reći da li je vaš ljubimac zdrav za putovanje.

Ukoliko vaši kućni ljubimci nisu se vozili u automobilu savetujemo da to isprobate prvo vožnjom na kraćoj relaciji.

Ukoliko je vaš kućni ljubimac miran i voli da se vozi dovoljno je da ga stavite u odgovarajuću kutiju za selidbu ili jednostavno ga umotate u ćebe i na zadnjem sedištu on će bezbedno stići na novu lokaciju. Ukoliko to nije slučaj onda savetujemo „nosač za kućne ljubimce“ kako bi nesmetalno vozač mogao da vozi.

selidbe-kucnih-ljubimaca

Selidba kućnih ljubimaca u inostranstvo

Ukoliko želite da se preselite u inostranstvo sa vašim kućnim ljubimcem, da to je moguće! Životinje mogu da putuju u većini zemalja u inostranstvu.

Neke zemlje zahtevaju veće papirologije od drugih. Recimo u Jamajku ne možete preseliti vašu mačku.

Ukoliko je vaš ljubimac egzotična životinja kao što su zmije ili majmuni nećete biti u mogućnosti da je prevezete u većinu zemalja. Dok psi, mačke, ptice mnogo lakše putuju u inostranstvo ali najpre morate da se raspitate za svaku zemlju kroz koju prolazite šta je sve potrebno i da li je dozvoljeno prelazak sa vašom vrstom kućnog ljubimca.

Ono što se sigurno bez obzira gde putujete van zemlje potrebno vam je zdravstveno uverenje. Ovakvu vrstu uverenja možete dobiti od svakog veterinara.

selidbe-kucnih-ljubimaca1